RSS

EU haluaa stopin halpalentoyhtiöiden lisämaksuille

Sun, May 17, 2009

Lennot, Uutiset

Vuoden 2008 syksyllä tuli voimaan EU-direktiivi on-line matkatoimistojen toiminnasta.
Direktiivistä huolimatta useat lentoyhtiöt eivät ole korjanneet nettisivujaan uusia säännöksiä vastaaviksi.

Täysin puhtaat paperit Helsingin Sanomien mukaan saa vain 16 lentoyhtiötä, näiden joukossa Finnair ja SAS sekä sen tytäryhtiöt Blue1 ja Estonian Air.

Näiden yritysten nettisivut ovat kuluttajien kannalta turvallisimmat ja parhaiten takaavat kuluttajan oikeudet lentoja ostettaessa.

Toisessa ääripäässä ovat eräät halpalentoyhtiöt, muun muassa Ryanair, jotka ovat perineet erinäisiä piilomaksuja kuten vakuutuksia ja matkatavaroista aiheutuvia lisäkustannuksia. Uusin keksintö on maksullinen lähtöselvitys.

Euroopan Unionin komissio aikoo julkaista 50 lentoyhtiötä käsittävän listan niistä yrityksistä, jotka eivät täytä sääntöjen mukaisia kriteereitä.

Osa yrityksistä on tehnyt muutoksia nettisivuihinsa, kymmenkunta taas kokonaan kieltäytyy yhteistyöstä Euroopan Unionin komission kanssa.

Muutoksien päämääränä on saada selkeyttä lentoyhtiöiden on-line varauksiin; asiakkaan tulisi nähdä lennon kokonaishinta alusta alkaen ja esimerkiksi matkavakuutuksen ottaminen vahingossa ei olisi enää mahdollista tulevaisuudessa.

,

Tämä merkintä oli kirjoittanut:

- who has written 1315 posts on uutiset.halvatlennot.fi.


Ota yhteyttä kirjoittajaan

Palaute suljettu.