RSS

Helpotuksia lentoyhtiöille EU:ssa

Eurooppalaisten lentoyhtiöiden järjestö AEA on tyytyväinen Europarlamentin ehdotukseen, jonka mukaan lentoyhtiöiden voimassaolevia nousu- ja laskeutumislupia pidennettäisiin lokakuun 10:een asti eurooppalaisilla lentokentillä.

Taloudellisen kriisin vuoksi toimenpiteellä pyritään välttämään tilanteita, joissa lentoyhtiöt joutuisivat operoimaan lennot tyhjillä koneilla vain voidakseen pitää kyseiset lupansa (slots) voimassa.

Järjestöstä painotetaan, että lentoyhtiöt yrittävät pitää kaikin tavoin kiinni saamistaan luvista, mutta että tyhjillä koneilla lentäminen on sekä kallista että ympäristöä turhaan kuormittavaa.

Euroopan Unioni on päättänyt väliaikaisesti huhti-lokakuun ajalta poistaa säännön, jonka mukaan lentoyhtiöiden on jatkuvasti käytettävä vähintään 80 prosenttia nousu- ja laskeutumisluvistaan jos yhtiöt aikovat säilyttää ne myös korkeasesongin aikana.

AEA-järjestön viimeksi julkaisemien titojen mukaan sen jäsenlentoyhtiöt kuljettivat vuoden ensimmäisellä neljänneksellä 9,5 prosenttia vähemmän matkustajia kuin viime vuonna, yhteensä 65.695.000.

AEA:n jäseniin kuuluvat mm. espanjalainen lentoyhtiö Iberia, saksalainen Lufthansa, British Airways, Air France, Alitalia ja portugalilainen TAP.

,

Tämä merkintä oli kirjoittanut:

- who has written 1315 posts on uutiset.halvatlennot.fi.


Ota yhteyttä kirjoittajaan

Palaute suljettu.