RSS

Fly Your Ideas-kilpailun finalistit valittu

Fri, May 8, 2009

Uutiset

Lentokonevalmistaja Airbusin viime vuoden syksyllä aloittama Fly Yor Ideas-kilpailu ilmailun ympäristöystävällisyyden edistämiseksi on edennyt loppusuoralle.

Viisi finaaliin päässyttä ehdotusta julkaistiin eilen torstaina.

Mukana kesäkuussa pidettävässä loppukilpailussa ehdotuksineen ovat Espanjan, Yhdysvaltojen, Singaporen, Tshekin ja Australian joukkueet.

Espanjan Valencian yliopiston joukkue ehdottaa ikkunoiden poistamista lentokoneista, tämä aiheuttaisi koneen rakenteiden kevenemisen ja säästöä polttoaineen kulutuksessa.

Australialaisten joukkue ehdottaa matkustamoihin biokomposiittimateriaaleja.

Singaporelaiset käyttäisivät aurinkopaneeleja lentokoneissa energiaa tuottamaan.

Tshekkiläisten ehdotus on sähkömoottorin käyttäminen koneen rullausvaiheessa, joka säästäisi polttoaineen turhan kulutuksen maassa.

Kaikkein erikoisin idea tulee Yhdysvalloista, Standfordin yliopistosta, jonka joukkue ehdottaa lentoliikenteelle mallin ottamista lintujen auramuodostelmasta, joka pienentää ilmanvastusta.

Lennot auramuodostelmassa eivät kuitenkaan ole ongelmattomia, sjohtuen koneiden törmäysvaarasta sekä siipien aiheuttamista jättöpyörteistä.

Finaaliin valitut ehdotukset ovat nyt viimeisteltävinä ja loppukilpailu pidetään kesäkuun 19. päivä Pariisissa, jossa voittanut joukkue palkitaan 30 000 eurolla.

, ,

Tämä merkintä oli kirjoittanut:

- who has written 1315 posts on uutiset.halvatlennot.fi.


Ota yhteyttä kirjoittajaan

Palaute suljettu.