RSS

Sikainfluenssa vaikeutti töitä Orlyn lentokentällä

Thu, May 7, 2009

Lentokentät:Orly, Uutiset

Viime lauantaina Pariisin Orlyn lentokentän työntekijät kieltäytyivät purkamasta matkalaukkuja Meksikosta ja Espanjasta saapuneista lentokoneista siinä pelossa, että voisivat saada AH1N1 eli sikainfluenssa tartunnan

Lentokentältä tiedotettiin, että kyse oli ryhmästä lentokenttäpalveluita hoitavan Alyzia yrityksen työntekijöistä ja että tilanne normalisoitui iltaan mennessä.

Kaiken kaikkiaan episodista kärsivät Iberia-, Clickair– ja Air Europa-lentoyhtiöiden lennot Pariisiin, joita oli yhteensä 15 kappaletta.

Alyzian työntekijöiden protesti aiheutti viivästyksiä ainakin 1000 matkustajalle Orlyn lentokentällä, vaikka tilanne normalisoitui iltaan mennessá.

Osa boikotin kohteeksi joutuneista lentokoneista poistui Orlyn kentältä edellisen lennon matkalaukkujen jäädessä yhä koneen ruumaan.

Työtekijöiden edustaja kertoi Le Parisien-lehdelle, että koneista poistuvat matkustajat pitivät hengityssuojia, mutta työntekijöille ei suojia ole jaettu.

Espanjasta löydetyt 81 sikainfluenssa-tapausta ovat olleet tähän asti lieviä, eikä sairaalahoidossa ole kuin yksi potilas.

Suomesta lennot Pariisiin ostaneet voivat lähteä matkalle ilman pelkoa boikotista, sillä Suomessa ei toistaiseksi ole yhtään vahvistettua tapausta.

Tämä merkintä oli kirjoittanut:

- who has written 1315 posts on uutiset.halvatlennot.fi.


Ota yhteyttä kirjoittajaan

Palaute suljettu.