RSS

Ryanair ja lihavien lisämaksu

Wed, Apr 29, 2009

Lennot, Uutiset

Lentoyhtiö Ryanairin toimistusjohtaja Michael O’Leary kertoi huhtikuun puolessavälissä, että yhtiö aikoo periä lihavilta matkustajilta lisämaksua.

Värikkäistä lausunnoistaan kuuluisa O’Leary nousi tätä aiemmin otsikoihin ilmoittamalla, että Ryanairin lennot tulevat vessamaksullisiksi.

Ehdotus sai kuitenkin niin raivoisan vastalauseryöpyn, että siitä luovuttiin yhtiössä. O’Leary pitää ideaa kuitenkin edelleen hyvänä.

Matkustajille tehdyn nettikyselyn perusteella Ryanair ilmoitti harkitsevansa lisämaksua ylipainoisille matkustajille sillä perusteella, että asiakas on aina oikeassa.

Ajatus sai eniten kannatusta matkustajien keskuudessa, kukaan ei halua istua todella lihavan ihmisen vieressä lennoilla, kommentoi O’Leary The Daily Telegraph-lehdessä.

Luultavasti lisämaksu jää kuitenkin toteuttamatta käytännön syistä, asiakkaiden punnitseminen maksun keräämiseksi on vaikeaa.

Asiakkaita ei voi punnita lähtöselvitystiskillä, sillä lentoyhtiö on luopumassa niistä kokonaan.
Lähtöportilla punnitseminen veisi liikaa aikaa ja hidastaisi matkustajien koneeseen nousua. Myöskään lentokoneessa asiakkaita ei voi punnita.

O’Leary pitää mahdollisena, että lentoyhtiö ratkaisee asian tuomalla vapaaehtoisuuten perustuvan maksun ylipainoisille henkilöille.

Tämä merkintä oli kirjoittanut:

- who has written 1315 posts on uutiset.halvatlennot.fi.


Ota yhteyttä kirjoittajaan

Palaute suljettu.