RSS

Espanja eurooppalaisten suosituin lomakohde

Mon, Apr 13, 2009

Lennot, Uutiset

Euroopan Unionin suorittaman tutkimuksen mukaan Espanja on edelleen eurooppalaisten suosituin lomakohde.
Kyselyssä haastateltiin 27 000 asukasta Euroopan Unionin 27 jäsenmaasta.

Kyselyyn vastanneista eurooppalaisista 48% kallistui kotimaanmatkailun puoleen vuonna 2009, viime vuonna vastaava luku oli 43%.

Espanja oli vuonna 2008 suosituin lomakohde ja sama tendenssi jatkuu tänäkin vuonna, sillä 14% haastatelluista mainitsi sen suosikkikohteekseen.
Seuraavaksi suosituimmat lomakohteet listalla olivat Italia, Ranska ja Kreikka.

Näiden maiden suosio perustuu siihen, että suurin osa ihmisistä haluaa viettää lomansa perinteisissä lomakohteissa (54%) ja vain 28% ilmoitti matkustavansa uusiin kohteisiin.

Kyselyn huomattavimpana tuloksena pidettiin sitä, että taloudellisesta kriisistä huolimatta eurooppalaiset eivät lopeta matkustamista.
Vain 19% ilmoitti olevansa lähes varmoja siitä, ettei matkusta tänä vuonna, kun vielä viime vuonna sitä mieltä oli 38% kyselyyn vastanneista.

Taloudellisesti vaikeinakin aikoina Euroopan Unionin asukkaat arvostavat laatua ja sopivaa hintaa (33%) sen sijaan, että etsisivät halvinta vaihtoehtoa (16%).

Tutkimus paljastaa niinikään eurooppalaisten enemmistön varaavan matkansa viime tipassa sillä 28% vastanneista ei tiennyt vielä kyselyyn vastatessaan minne aikoi matkustaa tai kuinka pitkän loman aikoi varata.

Matka valitaan useimmiten lomakohteen paikallisen viehättävyyden mukaan. Myös ilmastolla on tärkeä merkitys, 42% ilmoitti aurinkoisen sään motivoivan lomakohteen valinnassa.

Kyselyn tuloksena selviää myös se, että viime vuosien aikana yhä useampi eurooppalainen suunnittelee matkansa yksilöllisesti (56%).
Matkat paketoidaan itse pääasiassa internetissä, jossa voi varata lennot ja majoituksen.

Tämä on ensimmäinen kerta kun Euroopan Unioni toteuttaa näin laajan tutkimuksen eurooppalaisten, joista puolet matkustaa joka vuosi ja lähes kolmasosa vähintään kerran vuodessa, matkustustottumuksista.

,

Tämä merkintä oli kirjoittanut:

- who has written 1315 posts on uutiset.halvatlennot.fi.


Ota yhteyttä kirjoittajaan

Palaute suljettu.