RSS

EU päivitti lentoyhtiöiden mustan listan

Fri, Apr 10, 2009

Lennot, Uutiset

Euroopan Unionin liikenneasioista vastaava komissio on antanut keskiviikkona päivitetyn listan vaarallisista lentoyhtiöistä.

Nämä lentoyhtiöt eivät saa turvallisuussyistä lupaa liikennöidä Euroopan Unionin ilmatilassa.

Uuden listan myötä komissio ilmoitti antaneensa lentokiellon kuudelle lentoyhtiölle Kazakstanista, yhdelle Thaimaalaiselle lentoyhtiölle, yhdelle Ukrainalaiselle lentoyhtiölle sekä kaikille lentoyhtiöille, jotka ovat saaneet toimilupansa Beninissä.

Euroopan Unionin liikenneasioista vastaavan komission puheenjohtaja Antonio Tajani kertoo, että komissio aikoo jatkaa aktiivista vuoropuhelua kaikkien ilmailualan toimijoiden kesken varmistaakseen että lentoyhtiöt ja –koneet vastaavat kansainvälisiä turvallisuuskriteereitä.

”Lentomatkustajilla on oikeus tuntea olonsa turvalliseksi ja lentää turvallisesti” sanoo Tajani.

Mustalla listalla ovat tästä lähtien kaikki lentoliikenteen harjoittajat, joiden sijoittumisvaltio on Angola, Benin, Päiväntasaajan Guinea, Indonesia, Kirgisia, Liberia, Sierra Leone, Swazimaa, Kongon demokraattinen tasavalta sekä Gabon. Gabon Airlines- ja Afrijet-lentoyhtiöille on myönnetty poikkeus muutamien ilma-alusten osalta.

Lisäksi listalta löytyy 16 yksityistä lentoliikenteen harjoittajaa mm. Thaimaasta, Ukrainasta, Sudanista ja Ruandasta.

Toistaiseksi lentäminen on turvallista ja Euroopan Unionin komission työskentely tähtää siihen, että lennot jatkossakin pysyvät turvallisimpana matkustusmuotona.

Turvallisuusvaatimusten yhtenäistäminen sekä tarkkailu koskemaan maailmanlaajuisesti kaikkia lentoyhtiöitä parantaa lentoliikenteen toimivuutta tulevaisuudessa kaikkialla.

,

Tämä merkintä oli kirjoittanut:

- who has written 1315 posts on uutiset.halvatlennot.fi.


Ota yhteyttä kirjoittajaan

Palaute suljettu.