RSS

BA:n ja Iberian fuusioituminen etenee hitaasti


Neuvottelut espanjalaisen Iberian ja brittiläisen British Airwaysin fuusioitumisesta etenevät, mutta edistyminen on hidasta ja lopullinen lukkoon lyöminen vielä kaukana.

Operaatiota läheltä seuraavat tietolähteet kertoivat The Times sanomalehdelle , että lopullinen sopimus saattaa siirtyä kesään asti.

The Times kertoi eilen julkaisemassaan artikkelissa, että viime elokuusta lähtien käytyjen neuvottelujen tuloksista saatetaan saada tietoa vasta kesällä, vaikka molemmat lentoyhtiöt vakuuttavat, että päätökset julkaistaan tämän kuun lopulla.

Asiantuntijalähteet vakuuttivat lehdelle, että operaatiossa on vielä paljon ongelmakohtia, joiden selvittämiseen menee aikaa.

Yksi näistä on punnan arvon lasku neuvottelujen alkamisajankohdasta lähtien, joka on johtanut Iberian arvon nousuun ja näin ollen yhtiöiden alkuperäinen osakkeiden jako 45 – 55 BA:n hyväksi ei enää kelpaa espanjalaisille.

Toinen kiistakysymys The Timesin mukaan on ollut British Airwaysin pahasti alijäämäinen eläkeohjelma, jonka velat nousevat 2100 miljoonaan puntaan.

British Airwaysin ja Iberian fuusioituminen tuottaisi uuden lentoyhtiöjättiläisen Eurooppaan.

British Airways operoi 245:llä lentokoneellaan lentoja 75 maahan, Iberia puolestaan omistaa 186 konetta ja sillä on lentoja 112 kohteeseen 43:ssa maassa.

Tämä merkintä oli kirjoittanut:

- who has written 1315 posts on uutiset.halvatlennot.fi.


Ota yhteyttä kirjoittajaan

Palaute suljettu.