RSS

Neljä lentoyhtiötä ehdolla CSA:n omistajaksi

Yhteensä neljä lentoyhtiötä, näiden joukossa ranskalais-hollantilainen Air France-KLM ja venäläinen Aeroflot ovat ilmoittaneet kiinnostuksensa Czech Airlinesiin, josta Tsekin hallitus haluaa privatisoida 91.5%.

Kaksi muuta kandidaattia yhtiön uusisksi omistajiksi ovat tsekkiläiset sijoitusyhtiöt Odien Group sekä Unimex Group, joista jälkimmäinen on osakkaana suurimmassa paikallisessa charterlentoyhtiössä, Travel Service:ssä, kerrotaan maan talousministeriöstä.

Tsekin hallitus odottaa 3500 – 5000 miljoonan kruunun eli 130 – 190 miljoonan euron tuloja yksityistämisestä.

Paikallisten analyytikkojen mukaan Air France ja Aeroflot ovat hallituksen todennäköisimmät valinnat.
Päätös tehdään ennen syyskuun 30. päivää.

Vuosien tappiollisen liiketoiminnan jälkeen Czech Airlinesin tulos vuodelta 2008 näytti 18,7 miljoonaa euroa voittoa ja matkustajamäärien kasvua lennoilla 2,4%.

CSA:n pääjohtaja Radomir Lasak sanoo lentoyhtiön, joka mainitaan ”lentoyhtiöiden virallisessa oppaassa” itä- ja keski-Euroopan parhaaksi, omaavan täysin uuden struktuurin ja olevan valmis yksityistettäväksi.

,

Tämä merkintä oli kirjoittanut:

- who has written 1315 posts on uutiset.halvatlennot.fi.


Ota yhteyttä kirjoittajaan

Palaute suljettu.