RSS

“Fly Your Ideas”-kilpailu etenee

Thu, Feb 26, 2009

Uutiset

Lokakuussa 2008 lentokonevalmistaja Airbus julisti kansainvälisen “Fly Your Ideas”-kilpailun yliopisto – ja korkeakouluopiskelijoille.

Kilpailun ensimmäisen vaiheen jälkeen jatkoon pääsivät 86 ryhmää ehdotuksineen. Espanjasta jatkoon pääsi kolme tiimiä, kaksi Madridin Teknillisestä korkeakoulusta ja yksi Valencian Teknillisen korekeakoulun ryhmä.

Valencian ryhmän muodostavat neljännen vuosikurssin opiskelijat Laura Barco, Javier Vidal, Almudena Grau ja Antonio Almargo.

Heidän työstämänsä projektin nimi on “Sky Vision: Beyond the Windows” ja se koostuu ehdotuksesta kevyemmän lentokoneen valmistamiseksi poistamalla perinteiset ikkunat lentokoneiden matkustamoista.

Antonio Almargo kertoo ryhmänsä perustavan ideansa siihen, että ikkunoista aiheuttavat aukot vaativat rungon asianmukaista vahvistamista ja tämä tekee siitä raskaamman.

Heidän ehdotuksessaan ikkunat korvattaisiin kuvaruuduilla, joihin monimutkaisen kamerasysteemin saataisiin matkustajille näkyviin koneen siipien tai perän tapahtumat lennon aikana.

Näillä muutoksilla lentokone saataisiin huomattavasti kevyemmäksi ja tästä seuraisi polttoaineen säästö lennoilla sekä päästöjen väheneminen ja näin saavutettaisiin ympäristöystävällisempi lentokone.

Pariisissa 19 kesäkuuta pidettävään finaaliin valitaan viisi parasta ehdotusta.

Ryhmät esittelevät silloin projektinsa henkilökohtaisesti asiantuntijaryhmälle, joka koostuu Airbusin henkilökunnasta ja ilmailualan teknisistä asiantuntijoista.

,

Tämä merkintä oli kirjoittanut:

- who has written 1315 posts on uutiset.halvatlennot.fi.


Ota yhteyttä kirjoittajaan

Palaute suljettu.