RSS

Ohjeita hiihtolomalaisille

Tue, Feb 10, 2009

Lentokentät: Helsinki-Vantaa

Finavia julkaisi tiistaina tiedotteen, jossa annettiin neuvoja ruuhkien välttämiseksi Helsinki-Vantaan lentokentällä ensi perjantaina ja lauantaina.

Tiedotteessa suositellaan, että matkustajat tekisivät lähtöselvityksen edellisenä päivänä tai käyttäisivät siihen tarkoitettuja automaatteja lentokentällä.
Näin vältytään turhalta jonotukselta.

Matkustajia muistutetaan siitä, että automaatteja voi käyttää myös silloin, kun on mukana ruumaan menevää tavaraa, kuten suksia ja rinkkoja.
Turvatarkastuksen nopeuttamiseksi on hyvä pakata ruumaan meneviin matkalaukkuihin kaikki nesteet sekä terävät esineet.

Hiihtolomalle lähtijöiden on hyvä varata aikaa tavallista runsaammin pysäköintiin, lähtöselvitykseen ja turvatarkastukseen.

Tänä vuonna tulee olemaan edellistä helpompaa löytää parkkipaikka, sillä Finavia avasi Lomaparkki-hintaisen, 2400-paikkaisen pysäköintitalon lentokentälle.

Useat lentoyhtiöt tarjoavat tänä vuonna ennakkolähtöselvitys mahdollisuuden.
Lentoasemalla lähtöselvityksen aamun lennoille voi tehdä jo edellisenä iltana seuraavasti:

Finnairin lennoille: iltalähtöselvitys klo 20 – 21.30, ulkomaanlennoille lähtöaulassa 2 ja kotimaanlennoille lähtöaulassa 1.

Austrian Airlines, Air Balticin, Blue1:n, Lufthansan ja SAS:n lennoille: perjantaina ja lauantaina klo 19 – 21, ulkomaan- ja kotimaanlennoille lähtöaulassa 3.

Air Finlandin, KLM:n ja Tuifly Nordicin lennoille iltaselvitys lähtöaulassa 3.

Lähtöselvityksen voi tehdä myös internetissä lentoyhtiön verkkosivuilla.

Matkustajia muistutetaan vielä siitä, että helposti syttyviä aineita ei saa viedä lainkaan lentokoneeseen. Suksien vahanpoistoaineet ja lukkosulat on jätettävä kotiin ja hankittava vasta perillä matkakohteessa.

Tämä merkintä oli kirjoittanut:

- who has written 1315 posts on uutiset.halvatlennot.fi.


Ota yhteyttä kirjoittajaan

Palaute suljettu.