RSS

Lumi sotkee lentoliikennettä Euroopassa

Europa Press kertoo tänään maanantaina, että Euroopan suurin lentokenttä, Lontoo-Heathrow, on joutunut sulkemaan kiitoratansa runsaan lumisateen seurauksena.

Kenttä päätettiin sulkea, kun Kyprokselta saapunut kone luisui ulos jäiseltä kiitoradalta. Vaaratilanteesta huolimatta kukaan ei loukkaantunut tapahtumassa.

Myös lentokentät Luton ja Lontoon City Lontoossa sekä Birgminham ovat joutuneet sulkemaan samasta syystä.

Tämän lisäksi useiden Euroopan maiden lentokenttillä on nähty lentojen viivästymisiä poikkeuksellisten sääolosuhteiden seurauksena.
Lumi on hankaloittanut operointia Milano-Malpensa-, Lontoon-Gatwick-, Milano-Linate– ja Pariisi-Charles de Gaulle-kentillä.

Näiden lisäksi Pariisin Orly-lentokenttä on ollut myös kokonaan suljettuna tunnin ajan.

Lumisade koettelee eteläistäkin Eurooppaa, myös Espanjassa sataa lunta, tällä kertaa Madridin Barajas kenttä on kuitenkin säästynyt kaaokselta.

Lentojen viivästyminen näillä kentillä vaikuttaa vaihtomatkustusliikenteeseen koko Euroopassa ja Finnairin lentoihin kyseisille kentille.
Finnairilta kerrotaan, että se ei ole pystynyt lentämään aamun eikä iltapäivän lentoja Heathrowin kentälle. Mahdollisesti illalla kello 19.30 Helsingistä lähtevä lento pystytään operoimaan.

Tästä syystä suositellaan, että matkustajat, joilla on lento jollekin näistä kentistä, ottaisivat yhteyttä lentokentälle varmistaakseen lentonsa tilan.

Tämä merkintä oli kirjoittanut:

- who has written 1315 posts on uutiset.halvatlennot.fi.


Ota yhteyttä kirjoittajaan

Palaute suljettu.