RSS

Airbus A380 lentää Pariisiin kesällä

Wed, Jan 21, 2009

Lennot: Singapore Airlines, Uutiset

Kesäkuussa 2009 Singapore Airlines aloittaa suorat lennot Pariisiin uudella Airbus A380 koneella.

Päivittäinen lento tulee korvaamaan Singapore Airlinesin tämänhetkisen kymmenen kertaa viikossa Singaporesta Pariisiin lentävän Boeing 777-300ER koneen.

Uusi Airbus A380 kuljettaa 471 matkustajaa kerralla Aasiasta Eurooppaan ja Singapore Airlinesin mukaan kapasiteetiltaan suuri lentokone auttaa yhtiötä vastaamaan kasvaneeseen kysyntään.

Lentojen kysyntä on kasvanut sekä loma- että liikematkustajien keskuudessa ja uuden reitin uskotaan tuovan oman lisänsä Aasian ja Ranskan taloudellisten suhteiden kehittymiseen.

Pariisi on lentoyhtiön neljäs kohde, johon lennetään Airbus A380 koneella. Euroopassa kohteena on jo aiemmin ollut Lontoo kahdella päivittäisellä lennolla. Tokio ja Sydney reiteillä on myöskin päivittäinen lento tällä konetyypillä.

Singapore Airlinesin varapääjohtaja Huang Cheng Eng kertoi yhtiön olevan tyytyväinen myös siihen, että suuresta kapasiteetista johtuva polttoainekustannusten tuntuva laskeminen asiakaspaikkaa kohden tekee tästä myös puhtaamman ja vihreämmän kuljetusvaihtoehdon.

Singapore Airlinesista kerrotaan, että matkustamo on jaettu kolmeen kategoriaan, turistiluokka, business- ja ensimmäinen luokka.

Turistiluokan istuimet ovat ergonomisesti suunniteltuja siten, että jalkatila on maksimoitu, lukuvalo häikäisemätön ja nahkapäälysteinen niskatuki säädettävissä.

Business-luokan istuimet ovat entistä leveämmät, kaikista on suora käynti käytävälle ja ne saa muutettua täysin makuuasentoon sekunneissa.

Vallankumouksellista ovat ensimmäisen luokan sviitit, jotka on varusteltu 23-tuumaisella kuvaruudulla, istuimesta erillään olevalla sängyllä ja jotka saa täysin eristetyksi liukuovella.

Singapore Airlinesilla on tällä hetkellä käytössä kuusi Airbus A380 konetta ja kolmetoista tilattuna. Pariisin reitin avaamisen yhteydessä se saa käyttöönsä seitsemännen ja kahdeksannen koneen.

Tämä merkintä oli kirjoittanut:

- who has written 1315 posts on uutiset.halvatlennot.fi.


Ota yhteyttä kirjoittajaan

Palaute suljettu.