RSS

Boeing irtisanoo 4500

Sun, Jan 11, 2009

Uutiset

 

 

Yhdysvaltalainen lentokonevalmistaja Boeing aikoo Europa Pressin mukaan irtisanoa tänä vuonna jopa 4500 työntekijää.
Irtisanomiset tulevat tapahtumaan liikennelentodivisioonassa ja ne merkitsevät 7 prosentin vähennystä lentokonevalmistajan tämän liiketoimintayksikön henkilökunnasta.

Suurin osa työpaikoista tullaan menettämään Washingtonin osavaltiossa, joka myös on yhtiön suurin tukikohta.

Matkustajaliikenteen ja sitä kautta lentojen maailmanlaajuinen väheneminen on aiheuttanut notkahduksen myös lentokoneiden valmistajille.

Boeing joutui vähentämään henkilökuntaa vuoden 2001 terroristi-iskuja seuranneen kysynnän laskun myötä, mutta on vuodesta 2004 asti se on vuosittain säännöllisesti lisännyt työpaikkojen määrää. 

Aiemmin Boeing on välttynyt irtisanomisilta ns. luonnollisen poistuman kautta, olemalla palkkaamatta uutta henkilökuntaa poisjäävien tilalle ja lakkauttamalla määräaikaisia työsuhteita.

Yhtiön edustajan, puheenjohtaja Jim McNerneyn mukaan mukaan näillä toimenpiteillä halutaan turvata Boeingin kannattavuus ja kilpailukyky tämänhetkisissä vaikeissa taloudellisissa olosuhteissa.

Lentokonevalmistaja Boeingin lentokoneiden tilaukset ovat laskeneet rajusti vuodesta 2007, jolloin yhtiöllä oli vielä 1442 tilausta – vuonna 2008 niitä oli enää 662.

Boeing lentokonevalmistaja työllistää näiden irtisanomisien jälkeen yhä 63 500 työntekijää, joka on sama määrä kuin vuoden 2008 alussa.

, ,

Tämä merkintä oli kirjoittanut:

- who has written 1315 posts on uutiset.halvatlennot.fi.


Ota yhteyttä kirjoittajaan

Palaute suljettu.