RSS

Lufthansa kieltää Alitalian ostoaikeet

Saksalainen lentoyhtiö Lufhansa kieltää tänään julkaisemassaan tiedotteessa huhut, joiden mukaan se olisi yksi vahvimmista ehdokkaista Alitalian uudeksi ulkomaiseksi yhtiökumppaniksi.

Lentoyhtiön tiedottaja Andreas Bartels totesi Frankfurtissa, ettei yhtiö koskaan ole tehnyt tarjousta Alitalian osakkeista. Tällä lausunnolla Bartels kumoaa lehdistössä pitkään kiertäneet huhut lentoyhtiöiden välisistä kauppa-aikeista.

Uutistoimisto Reutersin mukaan Lufthansan edustaja kertoi, että kyseessä on ollut ehdotus yhteistyöstä lentoyhtiöiden muodostaman Star Alliance liiton puitteissa, molempien lentoyhtiöiden ollessa sen jäseniä.

Lufthansan tiedotteen jälkeen Air France – KLM konsernille jää esteettömät taloudelliset näkymät Alitalian suhteen. Luultavinta on, että ensi viikon tiistaihin mennessä konserni allekirjoittaa ostosopimuksen 25:stä prosentista Alitalian osakkeita. Kaupan arvoksi arvioidaan 300 miljoonaa euroa.

Alitalia aloittaa 15 tammikuuta normaalin toimintansa, sillä on lentoja 70:een kohteeseen, joista 23 kotimaista, 34 kansainvälistä ja 13 mannerten välistä lentoa.

Tämä merkintä oli kirjoittanut:

- who has written 1315 posts on uutiset.halvatlennot.fi.


Ota yhteyttä kirjoittajaan

Palaute suljettu.