RSS

Biopolttoainekokeilu Uudessa Seelannissa

Tue, Jan 6, 2009

Lennot: Air New Zealand, Uutiset

The New York Times- lehden mukaan Uudessa Seelannissa on tehty viikko sitten kaksituntinen koelento biopolttoaineella.

Lennon suoritti Air New Zealand lentoyhtiö Boeing 747 koneella. Lento kesti kaksi tuntia ja sen polttoaineena käytettiin toisen sukupolven biopolttoainetta, josta puolet oli tavallista kerosiinia ja puolet jatrofapensaan siemenistä tehtyä öljyä.

Sopivien biopolttoainemateriaalien etsiminen ei ole ongelmatonta. Tavoitteena on löytää sellaisia kasveja, jotka eivät vie peltoalaa tai muita resursseja maanviljelykseltä ja joiden tuotantoprosessi ei ole saastuttava. Jatrofapensaasta saadun polttoaineen tekee ympäristöystävälliseksi se, ettei se sovi ihmisravinnoksi. Se ei myöskään tarvitse kovin paljon kastelua tai lannoitusta. Aiemmin biopolttoainetta on kehitetty mm. merilevästä.

Lentoyhtiön mukaan kokeilu oli onnistunut, lento sujui hyvin, samoin sen aikana tehdyt polttoaineen soveltuvuuskokeet. Yhtiössä tutkitaan vielä polttoaineen vaikutusta lentokoneen moottereihin.

Kansainvälinen ilmailuliitto IATA vaatii jäseniään etsimään vaihtoehtoja raakaöljylle tavoitteenaan se, että vuoteen 2017 mennessä 10% kaikista lennoilla käytettävistä polttoaineista olisi uusia ympäristöystävällisiä polttoaineita.

,

Tämä merkintä oli kirjoittanut:

- who has written 1315 posts on uutiset.halvatlennot.fi.


Ota yhteyttä kirjoittajaan

Palaute suljettu.