RSS

Lentoyhtiö Lufthansa laajenee

Fri, Jan 2, 2009

Lennot: Lufthansa, Uutiset

Lufthansa lentoyhtiö on jo jonkin aikaa ollut erittäin aktiivinen neuvotteluissa taloudellisiin vaikeuksiin joutuneiden eurooppalaisten lentoyhtiöiden ostamiseksi.

Joulukuun alussa tehtiin alustava sopimus Austrian Airlines lentoyhtiön osake-enemmistön ostamisesta. Kaupan lopullinen toteutuminen odottaa vielä mm. Euroopan komission hyväksyntää ja sen lasketaan tapahtuvan keväällä 2009.

Lufthansa on yksi vahvimmista ehdokkaista uuden Alitalia lentoyhtiön ulkomaiseksi osakkaaksi. Samaan aikaan se on myös perustamassa Italiaan omaa lentoyhtiötään, Lufthansa Italiaa, joka aloittaa lennot vuoden alussa Milanosta kahdeksaan eurooppalaiseen kohteeseen.

SAS lentoyhtiön ostamisesta käydään edelleen neuvotteluja, jotka alkoivat jo viime syksynä. Taloudellisissa vaikeuksissa kamppailevan SAS konsernin pääomistaja on tällä hetkellä Ruotsin valtio 21,4 prosentilla, Tanska ja Norja omistavat 14,3 prosenttia kumpikin.

Aiemmin Lufthansan omistukseen ovat siirtyneet jo enemmistö Brittiläisen halpalentoyhtiön bmi:in osakkeista sekä Bryssels Airlines.

, ,

Tämä merkintä oli kirjoittanut:

- who has written 1315 posts on uutiset.halvatlennot.fi.


Ota yhteyttä kirjoittajaan

Palaute suljettu.