RSS

Lentoliikenteellä synkät taloudelliset näkymät

Wed, Dec 31, 2008

Lennot, Uutiset

 

 

Kansainvälisen ilmakuljetusliiton IATA:n julkaiseman tiedotteen mukaan lentoyhtiöiden alamäki olisi kiihtynyt vuoden loppua kohden merkittävästi.  Vastaavaa pudotusta matkustajaluvuissa ja rahdin kuljetuksessa lentoteitse ei pääjohtaja Bisignanin mukaan olla nähty sitten vuoden 2001 terroristi iskujen jälkeen.

Maailmanlaajuinen finanssikriisi on ulottunut kauppaan ja sitä kautta kansainväliseen rahtiliikenteeseen, josta lentoteitse hoidetaan yli kolmannes.  Lentorahdin määrä laski viime vuodesta on huimat 13.5 prosenttia.  Eniten laskua tapahtui Aasiassa, 17 prosenttia,  ja vähiten Euroopassa, jossa se jäi 11 prosenttiin.

Lentomatkustajaliikenteessä pudotusta viime vuoteen tuli lähes 5 prosenttia marraskuussa, kun vielä syyskuussa luku oli 2,9 prosenttia ja lokakuussa 1,3 prosenttia.  Lentoyhtiöt ovat yrittäneet sopeutua tilanteeseen vähentämällä kapasiteettia prosentin verran.  Tämä ei kuitenkaan ole ollut riittävästi, koska matkustajat vähenivät samaan aikaan viisinkertaisesti, joten lisää tappioita on luvassa vuoden viimeiselle kuukaudelle.

Polttoaineen hinnanlaskusta huolimatta tuleva vuosi tulee kysynnän laskun vuoksi olemaan haastava lentoyhtiöille.  Lennot tuskin tulevat myöskään halpenemaan näillä näkymin, joten ensi vuodesta on tuleva haastava myös kuluttajalle .

, ,

Tämä merkintä oli kirjoittanut:

- who has written 1315 posts on uutiset.halvatlennot.fi.


Ota yhteyttä kirjoittajaan

Palaute suljettu.