RSS

Iberian lentäjät lakkoilevat

Mon, Dec 29, 2008

Lennot: Iberia, Uutiset


Huonoista taloudellisista ennusteista ja lentoyhtiöitä uhkaavista supistuksista huolimatta espanjalaisen Iberia lentoyhtiön lentäjät ovat joulukuun alusta lähtien käyneet työtaistelua.

Lentäjien ammattiliitto SEPLA on kieltänyt kyseisen lakon olemassolon ja vetoaa lentojen viivästymisien ja peruutusten johtuvan henkilökunnan puutteesta ja siitä, että noudatetaan tiukasti siivili-ilmailu lakia.

El Pais lehden mukaan noin 700.000 lentomatkustajaa on kärsinyt lakon aiheuttamista peruutuksista ja lentojen viivästymisistä tämän kuukauden aikana.

Yhteensä noin 400 lentoa on peruutettu ja noin 5000 päässyt matkaan aikataulusta myöhästyneenä. Iberia on joutunut vuokraamaan satoja lentoja muilta yhtiöiltä voidakseen täyttää velvollisuutensa matkustajia kohtaan.

Kiistaan ei todennäköisesti löydy ratkaisua lyhyellä tähtäimellä. Viimeinen yritys saada osapuolet samaan neuvottelupöytään kaatui 23 joulukuuta siihen,että lentäjien puolelta kukaan ei osallistunut neuvotteluihin. Syyksi ilmoitettiin työkiireet.

Kuluttajaviranomaiset muistuttavat, että peruutetusta lennosta matkustajalla on oikeus saada korvaus. Lisäksi jos peruutuksesta on aiheutunut lisäkustannuksia esim. ansion menetystä, on matkustaja oikeutettu korvauksiin myös niistä.

,

Tämä merkintä oli kirjoittanut:

- who has written 1315 posts on uutiset.halvatlennot.fi.


Ota yhteyttä kirjoittajaan

Palaute suljettu.