RSS

Lentoyhtiöiden myöhästelyt tuomiolla

Sat, Dec 27, 2008

Lennot, Lennot: Alitalia, Uutiset


Euroopan Unionin tuomioistuin antoi juuri ennen joulua päätöksensä lentojen peruutuksia ja myöhästymisiä koskevassa asiassa.

Itävaltalainen lentomatkustaja vei AlItalia lentoyhtiön oikeuteen sen kieltäydyttyä korvaamasta viivästymisistä hänelle aiheutuneita kustannuksia.  AlItalia yhtiö vetosi kiistassa lentokoneessa olleeseen tekniseen häiriöön eikä suostunut korvauksiin.

Euroopan Unionin tuomioistuin päätti, että tekninen vika ei ole sellainen “erityinen olosuhde” jota laissa tarkoitetaan, vaan että jos lento peruutetaan tai se viivästyy, syyn täytyy olla todella erityinen ja normaalista poikkeava tilanne.  Päätöksen mukaan AlItalia joutuu korvaamaan matkustajalle aiheutuneen vahingon. 

Euroopan kuljetuspolitiikasta vastaavan komission varapresidentti Antonio Tajani toivottaa tervetulleeksi tämän lentomatkustajien oikeuksia puolustavan päätöksen.  Hänen mukaansa matkustajien oikeuksien turvaaminen ovat yksi komission tärkeimmistä tehtävistä.

,

Tämä merkintä oli kirjoittanut:

- who has written 1315 posts on uutiset.halvatlennot.fi.


Ota yhteyttä kirjoittajaan

Palaute suljettu.