RSS

Muistilista Joulun lennoille

Mon, Dec 22, 2008

Uutiset

Jouluksi lentomatkan varanneiden tulee muistaa, että käsimatkatavaroita koskevat säännökset pätevät myös jouluruokiin. Finnavian tiedotteessa pyydetäänkin pakkaamaan kaikki elintarvikkeet ruumaan meneviin matkatavaroihin.

Samassa tiedotteessa mainitaan myös hiihtotarvikkeiden kuljetuksesta lennoilla, sillä suksivoiteiden ja niiden poistoaineiden sekä lukkosulien kuljettaminen lentokoneessa on pääosin kiellettyä. Nämä aineet tunnistaa pakkausten pääkallo- ja liekkimerkeistä.

Ilotulitusvälineitä ei saa kuljettaa lennoilla lainkaan.

Finnavialta suositellaan myös, että turvatarkastuksen nopeuttamiseksi myös nesteet pakataan jo kotona ruumaan meneviin matkatavaroihin.

Lennolle saa matkustamoon ottaa mukaan yhden, litran vetoisen läpinäkyvän muovipussin, johon saa pakata maksimissaan 100ml kokoisia nestemäisiä tuotteita kohtuullisen määrän. Turvatarkastuksessa tämä pussi asetetaan läpivalaisuhihnalle päälystakin ja muiden käsimatkatavaroiden kanssa.

Lähtöselvityksen voi nykyisin tehdä monella tapaa, myös etukäteen internetissä. Eri lentoyhtiöillä on omat sääntönsä matkatavoiden kuljetuksesta ja lähtöselvityksen ajankohdasta, nämä tiedot on hyvä ottaa etukäteen selvää lentoyhtiöltä tai matkatoimistosta.

Joulun lomaliikenne lentokentillä on usein vilkasta ja ruuhkien välttämiseksi matkustajat voivat tehdä oman osansa noudattamalla annettuja ohjeita matkatavaroista.

, ,

Tämä merkintä oli kirjoittanut:

- who has written 1315 posts on uutiset.halvatlennot.fi.


Ota yhteyttä kirjoittajaan

Palaute suljettu.