RSS

Continental lentää biopolttoaineella

Sun, Dec 21, 2008

Lennot, Lennot: Continental, Uutiset

 

 

Yhdysvaltalainen lentoyhtiö Continental on ilmoittanut ensimmäisestä lennostaan biopolttoaineella.  Lento on suunniteltu tammikuun 7:nneksi 2009 ja sen toteuttamiseen käytetään Boeing 737-800 konetta.

Tämä on ensimmäinen kerta, kun biopolttoainetta käytetään kaksimoottorissa koneessa polttoaineena.  Näytelento  tullaan suorittamaan ilman matkustajia.

Lennolla tullaan käyttämään polttoainetta, jossa on sekoitus  50% perinteistä kerosiinia ja 50%  uutta biopolttoainetta, joka on  peräisin merilevästä.  Tämän toisen sukupolven polttoaineen ympäristövaikutuksia pidetään edeltäjiään pienempinä,  koska valmistukseen ei käytetä ihmisravinnoksi sopivaa viljaa, vettä ei tarvita kasteluun ja metsien raivaamiselta viljan tuottamiseen vältytään.

Uusi ympäristöystävällinen polttoaine on syntynyt yhteistyössä useiden amerikkalaisten yritysten kesken.  Mukana kehitystyössä Continentalin kanssa ovat olleet mm. Boeing, öljy-yhtiö Saphire Energy ja tekninen kehitysyhtiö UOP.

, ,

Tämä merkintä oli kirjoittanut:

- who has written 1315 posts on uutiset.halvatlennot.fi.


Ota yhteyttä kirjoittajaan

Palaute suljettu.