RSS

SAS myy Spanairin

Alustavien tietojen mukaan lentoyhtiö SAS on tekemässä kauppoja tytäryhtiöstään Spanairista Espanjassa.
El Pais lehden mukaan sekä Katalonian hallitus että Barcelonan kaupunginhallitus osallistuvat näihin neuvotteluihin Katalonialaisten Turisme de Barcelona ja Catalana d’Iniciatives sijoittajaryhmien kautta.

Barcelona haluaa tehostaa El Prat lentokenttänsä toimintaa ja tunnettavuutta. Tarkoituksena on tehdä El Pratista tärkeä vaihtomatkustuskenttä lennoille, jotka suuntaavat Euroopasta toisiin maanosiin. Spainair on tällä hetkellä yksi johtavia lentoyhtiöitä Kataloniassa ja tästä syystä sen uskotaan vaikuttavan positiivisesti haluttuun kauttakulkumatkustukseen.

Spanair on ollut myynnissä jo yli vuoden ajan, mutta tähän asti neuvottelut mm. lentoyhtiö Iberian ja matkatoimisto Marsansin kanssa eivät ole johtaneet kauppoihin. Yhtiötä rasittavat noin 300 miljoonan velat ja tilannetta huononsi entisestään Madridissa elokuussa 2008 sattunut onnettomuus, jossa 154 matkustajaa menetti henkensä.

SAS myy siis 80% yrityksestä ja pitää itsellään osuuden 20%. Uudella omistajalla on suunnitelmissa uusia lähes koko kalusto ja aloittaa kaukolennot vuonna 2009.

Tämä merkintä oli kirjoittanut:

- who has written 1315 posts on uutiset.halvatlennot.fi.


Ota yhteyttä kirjoittajaan

Palaute suljettu.