RSS

EU:n tullimääräyksissä muutoksia

Thu, Dec 18, 2008

Lennot, Uutiset

Joulukuun alusta lähtien muuttuivat tullimääräykset edullisemmiksi Euroopan Unionin ulkopuolelta saapuville matkustajille.  Aiemmin tullivapaasti sai tuoda tavaraa 175 euron arvosta, tästä lähtien raja on 430 euroa lento– ja meriteitse matkustaville ja 300 euroa muita liikennevälineitä käyttäville.

Samalla poistuivat myös määrälliset rajoitteet, joita aiemmin sovellettiin mm. hajuvesiin, kahviin ja teehen.  Esimerkiksi jos haluaa ostaa kahvia verovapaana, niin sen voi tehdä koko 430:llä eurolla.  Myös viiniä saa tuoda tästä lähtien tuplamäärän, rajaa nostettiin entisestä kahdesta litrasta neljään.  Sen sijaan muuta alkoholia ja tupakkaa koskevat säännökset pysyvät ennallaan.

Uudet määräykset koskevat vain omaan käyttöön tai lahjaksi ostettuja tuotteita.   Muuta tuontia, esimerkiksi ostoksia nettikaupasta, koskee oma erillinen lainsäädäntönsä.

,

Tämä merkintä oli kirjoittanut:

- who has written 1315 posts on uutiset.halvatlennot.fi.


Ota yhteyttä kirjoittajaan

Palaute suljettu.