RSS

Raskaus ja lennot

Wed, Dec 17, 2008

Lentoyhtiöt, Uutiset

 

 

Viime vuosikymmenien kuluessa lentomatkustaminen on tullut yhä turvallisemmaksi ja helpommaksi. Kuka tahansa jo hiukankin harmaantunut muistaa hyvin, kuinka lähtöselvitykset olivat yksinkertaisia toimituksia, matkatavarat tarkastettiin lyhyesti ja lentokoneet odottivat matkustajia kaukana terminaalista.

Nykyisin turvatarkastukset ovat tulleet tarkoiksi ja vaativiksi. Toisaalta taas mukavuus lennoilla on lisääntynyt ja lähtöselvityksestäkin selviää automaatilla tai jopa tekstiviestillä.

Lentokentillä ja lentoyhtiöillä on erittäin tarkat säännökset niin sanottujen erityismatkustajien, jotka viime kädessä ovat sellaisia matkustajia, jotka tarvitsevat erityishuomiota terveydentilansa tai huollettavuutensa takia, suhteen.

Tästä hyvänä esimerkkinä ovat raskaana olevat naiset. Lentoyhtiöt noudattavat Kansainvälisen ilmailukuljetusliiton, IATAn suosituksia, joiden mukaan lentää saa 36 raskausviikon loppuun asti. Lääkärintodistus kuitenkin vaaditaan 28 viikon jälkeen, sillä lentoyhtiöt eivät halua ottaa sitä riskiä, että synnytys lähtisi käyntiin kesken lennon. Tästä Finnairilla saatiin kokemusta noin kuukausi sitten, kun ruotsalaisäiti synnytti tyttövauvan lennolla Bangkokista Helsinkiin.

On tavallista että lentoyhtiöt pyytävät  matkustajaa allekirjoittamaan paperin, jossa lentoyhtiö vapautetaan kaikesta vastuusta liittyen henkilön terveydentilaan esimerkiksi juuri raskauden vuoksi.

, ,

Tämä merkintä oli kirjoittanut:

- who has written 1315 posts on uutiset.halvatlennot.fi.


Ota yhteyttä kirjoittajaan

Palaute suljettu.