RSS

EU alueen lentokenttämaksuille uusi systeemi

Tue, Dec 16, 2008

Lennot

 

 

Lokakuussa Euroopan Unioni hyväksyi uuden direktiivin koskien lentokenttämaksuja Eurooppalaisilla kentillä.  Uudella lailla halutaan säätää yhtenäinen käytäntö koko Euroopan alueelle.

Lentokenttämaksuista saatuja varoja tullaan käyttämään ainoastaan turvallisuuden parantamiseen kentillä.  Laki koskee vain kenttiä, joiden matkustajamäärät ylittävät miljoonan vuodessa, yhteensä muutos koskee 69 lentokenttää unionin alueella ja Suomessa vain Helsinki- Vantaata.

Euroopan komissio tiedotti, että lentokenttämaksuihin liittyvissä asioissa kriteereinä tulee olla puolueettomuus ja avoimuus. Lentojen hintoihin tällä uskotaan myös olevan vaikutusta, koska kohtuuttomat maksut tulevat poistumaan lentoyhtiöitä rasittamasta.

,

Tämä merkintä oli kirjoittanut:

- who has written 1315 posts on uutiset.halvatlennot.fi.


Ota yhteyttä kirjoittajaan

Palaute suljettu.