RSS

Käsimatkatavaratkin maksullisiksi?

Wed, Apr 7, 2010

Lennot:Spirit Airlines, Uutiset

Yhdysvalloista kuuluu uusin lisämaksu-uutinen, sillä halpalentoyhtiö Spirit Airlines on ilmoittanut alkavansa periä maksua myös lentokoneeseen tuoduista käsimatkatavaroista.

Halpalentoyhtiöiden strategia myydä halvat lennot karsimalla palvelut minimiin, näyttää laajenevan koskemaan yhä useampia palveluita, jotka tähän asti ovat kuuluneet automaattisesti lennon hintaan.

Floridalaisen Spirit Airlinesin huhtikuun 5. päivä käyttöönottama käsimatkatavaramaksu koskee yläkaappeihin laitettavia matkalaukkuja, istuimen alle mahtuvat tavarat ovat edelleen ilmaisia.

Enimmillään käsimatkatavarasta voi joutua maksamaan 45 dollaria eli noin 35 euroa.

Spirit Airlines on ensimmäinen halpalentoyhtiö, joka ottaa kyseisen maksun käyttöön.
Tosin monet halpalentoyhtiöt rajoittavat käsimatkatavaroiden määrää esimerkiksi yhteen yksikköön. Näin käsilaukun vieminen lennolle ilmaiseksi, jos mukana on jo lentolaukku, ei onnistu.

Halvat lennot ovat houkutteleva vaihtoehto ja tulevaisuudessa matkustajien on näköjään totuttava siihen, että matkan hinta koostuu eräänlaisesta palapeilistä.

Yleisiä lennon hintaan lisättäviä maksuja ovat ruumaan menevästä matkatavarasta perittävät lisämaksut sekä luottokortin käytöstä ostotilanteessa ja istuinpaikan valitsemisesta etukäteen perittävät lisämaksut.

,

Tämä merkintä oli kirjoittanut:

- who has written 1315 posts on uutiset.halvatlennot.fi.


Ota yhteyttä kirjoittajaan

Palaute suljettu.