RSS

AEA kokoontui pohtimaan keinoja kriisin voittamiseksi

Euroopan kaupallisten lentoyhtiöiden järjestön AEA:n (Association of European Airlines) puitteissa kokoontuivat viime viikolla eurooppalaisten verkostolentoyhtiöiden johtajat pohtimaan yhteisiä aloitteita taloudellisesta kriisistä selvitymiseksi.

AEA:n nykyinen puheenjohtaja, Croatian Airlinesin johtaja Ivan Misetic totesi kokouksessa, että taloudellinen taantuma on saavuttanut ennenkuulumattomat mittasuhteet, eikä pohjaa ole edes näkyvissä.

Taloudellisessa tilanteessa ei ole nyt kyse toimialan normaalista syklisestä vaihtelusta, vaan rakenteellisesta mullistuksesta, jonka mukaisia toimia edellytetään.

Matkustajamäärät ovat pudonneet jyrkästi ja rahtiliikenne on suorastaan romahtanut. Näiden lisäksi hintataso on pudonnut dramaattisesti etenkin liikematkustajien vähenemisen myötä.

AEA:n puheenjohtaja ilmoitti, ettei järjestö ole hakemassa valtioiden avustuksia lentoyhtiöille, vaan toivoo, että alaa säätelevät tahot ymmärtäisivät kriisin mittasuhteet ja antaisivat tukensa lentoliikenteelle.

Järjestön jäseninä on tällä hetkellä 34 eurooppalaista reittilentoyhtiötä, joukossa muun muassa Finnair, British Airways ja Air France.

AEA:n jäsenyhtiöt operoivat lennot yhteensä 615 kohteeseen 165 maassa ja kuljettavat vuositasolla noin 370 miljoonaa lentomatkustajaa.

,

Tämä merkintä oli kirjoittanut:

- who has written 1315 posts on uutiset.halvatlennot.fi.


Ota yhteyttä kirjoittajaan

Palaute suljettu.