RSS

FlyLAL lopetti lentämisen

Tue, Jan 20, 2009

Lennot: flyLAL, Uutiset

Liettuan kansallinen lentoyhtiö flyLAL, ilmoitti tiedotteessaan 16. tammikuuta 2009, että sen koneet jäävät maihin 17. tammikuuta lähtien.

Viimeinen Lithuanian Airlinesin lento lähti Amsterdamista 16.01. 2009 kello 19.30 paikallista aikaa.
Seisaus ei koske flyLAL Charter tilaus-lentoja.

Vielä viikkoa aikaisemmin pidettiin selvänä toiminnan jatkumista, sillä SCH Swiss Capital Holdings AG oli solminut sopimuksen lentoyhtiön koko osakekannan ostamisesta.

Sveitsiläinen sijoitusrahasto ei kuitenkaan maksanut sovittua summaa ajoissa.

Liettuan Airlinesin johtaja Vytautas Kaikaris kertoo, että lentojen lentämättä jättämisellä pyritään yhtiön sijoittaja-omistajien tappioiden minimoimiseen.
Hän mainitsee tiedotteessa myös, että osakkeiden ostosopimuksen purkamiseen SCH Swiss Capital Holdings AG:n kanssa on ryhdytty.

FlyLAL:in mukaan epäoikeudenmukainen kilpailutilanne, kovat öljyhinnat sekä viime talven vähentynyt kysyntä ovat johtaneet yrityksen taloudellisiin tappioihin.

Epäoikeudenmukaisella kilpailutilanteella lentoyhtiö viittaa kanteeseen, jonka on nostanut airBaltic lentoyhtiötä ja Riikan kansainvälistä lentokenttää vastaan.

Kanteessa haetaan 200 miljoonan litin korvauksia perustuen epäoikeudenmukaiseen kilpailuun.

Oikeuden päätöksellä kyseisten yhtiöiden omaisuus on hukkaamiskiellossa, ja jos asiassa tulee päätös flyLAL:in hyväksi, on sen taloudellinen tilanne ratkaisevalla tavalla toinen.

FlyLAL tarvitsee kuitenkin konkurssin välttääkseen nopeasti ratkaisun nykyiseen tilanteeseensa.
Yhtiön palveluksessa olevat 360 työntekijää saavat lähipäivinä tarkempaa tietoa lomautuksista ja mahdollisista irtisanomisista.

,

Tämä merkintä oli kirjoittanut:

- who has written 1315 posts on uutiset.halvatlennot.fi.


Ota yhteyttä kirjoittajaan

Palaute suljettu.