RSS

Airbus ohitti Boeingin

Sun, Jan 18, 2009

Uutiset

Lentokonevalmistaja Airbus tulee olemaan markkinajohtaja vuonna 2009.

Viime viikoisessa tiedotteessaan yritys kertoi myyneensä viime vuonna 777 lentokonetta, kilpailija Boeingin vastaavan määrän jäädessä 662:een.

Vuonna 2008 myynti jäi jopa 42 prosenttia edellisvuoden myynnistä, jolloin Airbussilla oli 1342 tilausta, Boeingin vastaava lasku oli 53 prosenttia.

Airbus johtaa myös luovutettujen koneiden tilastoa 483:lla koneella, Boeing luovutti 375 lentokonetta.

Airbussin omistaja Thomas Enders ennustaa vuodesta 2009 “kauheaa” ja että talouskriisin seurauksena yrityksen tilaukset tulevat vähenemään vuoden aikana huomattavasti.
Jo viime vuoden luvuissa on nähtävissä tämä kehitys, sillä viimeisen vuosikymmenen aikana Airbusin vuosittainen myynti on ylittänyt tuhat lentokonetta.

Sekä Airbus että Boeing ovat laajentaneet toimintaansa vuosina 2005 -2007, johtuen Aasian maiden kasvaneesta kysynnästä sekä halpalentoyhtiöiden markkinoilletulosta.

Airbusin emoyhtiön, EADS yhtymän pääjohtaja Louis Gallois toteaa, että he ovat valmiit jossain määrin tulemaan vastaan lentoyhtiöitä rahoituksessa, jotta vuoden 2009 koneluovutukset saadaan turvattua.

Lentoyhtiöt ympäri maailmaa ovat sopeuttamassa toimintaansa talouskriisin aikana. Tästä seuraa supistuksia reitteihin, vähemmän lentoja ja henkilökuntaa sekä pienempi tarve uusille lentokoneille.

,

Tämä merkintä oli kirjoittanut:

- who has written 1315 posts on uutiset.halvatlennot.fi.


Ota yhteyttä kirjoittajaan

Palaute suljettu.